Folkemusik på verdensplan koncertsalen.

Center for kunst og musik! 21. juni 2019 kl. 19.00 120,00 kr bestil på

info@kongegaarden.dk Musikerne Kristian Bygge, Malene Beck, Jamie Fox og Sonnich Lydom

De fire musikere har spillet og turnéret sammen på kryds og tværs i verden, men det er første gang man kan opleve dem ved samme koncert!

Der spilles gamle dansemelodier fra alle hjørner af Danmark og fra det amerikanske steppelandskaber. Musikken er fra øerne Læsø og Fanø, Thy og København, Montana og Manitoba mm. Alt fra vilde polkaer, jigs til lyriske valse, fejende reels og glade hopsaer samt smukke Sønderho melodier fra Fanøs berømte musiktradition En uforglemmelig musikalsk rejse krydret med humor og historier fra deres mange år på landevejen.

Malene Beck (klaver, harmonium) er fra København, hvor hun igennem barndommen mødte folkemusikken via hendes mors tilknytning til folkemusikhusene i Danmark. Især Skælskør folkehøjskole og Vestjyllands højskoler afholdt folkemusikkurser, og der mødte Malene som barn en masse sangere og spillemænd, der gjorde stort indtryk. Som 12-årig begyndte hun at spille på klaver til dans, bl.a. med Thy-spillemanden Viggo Balle Gade. Malene har fortsat med at spille klaver, og har været på flere inspirationsrejser, – til Cape Breton, Quebec i Canada og Irland. Disse steder har alle en blomstrende traditionsmusik hvor klaveret spiller en stor rolle, både nu og op gennem sidste århundrede. Sammen med sit dybe kendskab til den danske musik, har Malene udviklet sin egen spillestil.

Malene er uddannet på det jyske musikkonservatorium med el-bas som hovedinstrument, og har spillet i bl.a. folk-bandet INSTINKT, der har bragt hende vidt omkring i verden. Hun spiller også med den kendte danske violinist Tove de Fries og et utal af konstellationer, – både på bas og klaver.

Jamie Fox (violin) Jamie Fox er en af de mest aktive yngre violinspillere indenfor Métis traditionen, som er en del af de nordamerikanske indianeres folkemusik. Métis musikken bygger på rødder fra Keltisk, Fransk og nordiske traditioner, blandet med indianske trommerytmer og stepdans. Jamie kommer fra Fort Belknap-reservatet i Montana i USA, hvor hun er vokset op med violinen i en stor og  musikalsk familie. Hun har danset og spillet violin siden barnsben og er højt respekteret for sit arbejde med at udbrede kendskabet til Métis-indianernes særlige musiktradition i resten af verden.

Kristian Bugge (violin, sang) har specialiseret sig i de danske folkemusik traditioner og er meget aktiv i Danmark, Skandinavien og Nordamerika både som musiker og underviser. Allerede i 2006 modtog han “Årets folk debut” og “Årets folk instrumentalist” ved DMA Folk. Siden er han blevet en af de mest prisbelønnede folkemusikere herhjemme, med ikke mindre end 9 DMA-priser for arbejdet med hans bands og projekter. Mere info via www.kristianbugge.com

Sonnich Lydom (harmonika, mundharmonika, sang) bor både i Dragør og Sønderho på Fanø. Han regnes for mesterspillemand indenfor den irske, fransk-canadiske og ikke mindst den danske folkemusik. Han har i løbet af de seneste 25 år genintroduceret såvel den lille diatoniske harmonika som mundharpen i den danske folkemusik, og musikken fra Fanø, hvorfra Sonnichs familie stammer, har en særlig plads i hans hjerte.
Han er også kendt fra sit arbejde med ULC (Uhrbarnd, Lydom & Cahill). ULC modtog priserne for Årets Dansk Folk Album ved Danish Music Awards i både 2001 og 2004.

Sonnich og Kristian spiller til daglig sammen i gruppen Gangspil hvor de mødes omkring den traditionelle musik fra Danmark. De har spillet og turneret i det meste af Nordeuropa og USA. Siden 2015 har de spillet mere end 100 koncerter og danseaftener i Nordamerika. I 2016 blev de med Gangspil tildelt Årets Danske Traditionspris ved DMA Folk 2016! Violinist Kristian Bugge modtog ved samme lejlighed prisen som Årets Danske Folkemusik Instrumentalist! Se også www.trad.dk

 

Jamie og Kristian kender Kongegaarden indefra, da de 2017/18 var så heldige at bebo legatboligen. De glæder sig meget til et festligt genbesøg sammen med deres medspillere i forbindelse med koncerten den 21. juni!

Arrangør er Kongegaarden. www.kongegaarden.dk

Åbent onsdag til søndag kl. 11 til 16. Fri entre