Glaskunst i verdensklasse, fernisering lørdag den 26. oktober fra kl. 14.00 til kl. 16.00.

På en gård nær Slagelse arbejder kunstneren Branka Lugonja med glas, nærmere betegnet kold-glas teknik, en arbejdsmetode, der er flere tusind år gammel, og menes at stamme fra Egypten. Der er et unikt udtryk i hver enkelt stykke glas, da det aldrig er til at forudse, hvordan glasset arter sig i ovnene. Hver eneste brænding byder på overraskelser – og derfor får hvert enkelt stykke glas sit eget helt unikke udtryk.

Den 51-årige kunstner kom til Danmark i 1993 og har siden 1996 arbejdet med glas, og har ladet sig udfordre på glassets væsen og de utallige muligheder ved at lege med former, farver, materialer og udvikle nye idéer, metoder og brugsfunktioner. Hun eksperimenterer og tilegner sig ny viden for at udvikle sin håndværksmæssige kunnen sammen med den kreative og kunstneriske proces. Inspirationen finder hun specielt i menneskets livsfaser og legemer, som analyseres og kommer til udtryk i ansigter, kroppe og symboler. Et hamrende stærkt materiale, der på samme tid også er skrøbeligt.

Betragteren er overladt til egne fortolkninger, som kan gå i alle retninger, og det er helt i kunstnerens ånd.

Der er ingen facitliste, men mulighed for fordybelse og omtanke for betragteren. Hvert kunstværk er unikt, hvilket gør ejerskabet til noget helt særligt for en køber.

Branka Lugonga udstiller værker på Kongegården fra den 26. oktober til den 27. november 2019, hvor der er ugentlige åbningsdage fra onsdag til søndag kl. 11.00 til 16.00. Der er fernisering lørdag den 26. oktober fra kl. 14.00 til kl. 16.00. Fri entré. Læs mere på www.kongegaarden.dk