I løbet af 1700-tallet begynder borgere i hovedstaden, i Korsør og i mange andre købstæder at bygge de første huse i mursten. Det regnes dog stadig for et fornemt byggeri, så det er mere sjældent i provinsen end i København. Men flere og flere ønskede en grundmuret facade. Måske var det for at vise, hvor rige de var. Nogle steder byggede man kun en ny facade i grundmur på et ældre bindingsværkshus. Andre steder byggede man et nyt hus, men opførte kun facaden i grundmur og holdt sig til det billigere bindingsværk på gårdsiden. Det var f.eks. tilfældet med Kongegården Algade 25.

Vi har kun kendskab til to bygninger i Korsør fra 1700-tallet, som er opført i grundmur. Begge bygninger betegnes som Kongegården. Sandsynligvis fordi der er tale om gæstgiverier, hvor kongen overnattede, når han var i byen.

Den ene var beliggende på Algade lige overfor torvet, i dag Algade 54. Denne bygning – 2 etager høj, med frontkvist og kvadersten i hjørnerne – var af grundmur. Den anden er Kongegaarden, Algade 25.