Nyhed fra Kongegaarden Marts 2019

Udstillingsrum ved havestuen

Regionalt center for kunst og musik” i Korsør har tradition for at afholde 11 udstillinger hvert år. Da der vil komme større udstillinger, vil nogle af disse kunne være over en længere periode. Vi glæder os til den nye opgave.

I år og fremover vil det være Kongegaarden selv, der kuraterer udstillingerne og står for dem.

I år er udstillingerne blevet udvalgt siden januar, så der har været travhed og er rettet henvendelse til mange kunstnere, før vi var tilfredse med udstillingsvalget. Vi håber, at alle udstillinger kan vises, men grundet den korte planlægnings tid, kan der ske ændringer. Allerede nu er planlægningen for 2020 igang.

I løbet af året kan der opleves forskellige kunstarter, der alle vil blive præsenteret på de smukke vægge og gulvet i husets stueplan.

Der er fundet kunstnere som Anne Berit Brogaard, der arbejder med natur fra bl.a. Fyn, videre til den internationale fotograf og billekunstner Stephen Freiheit, kurator på Anexet som viser værker fra hans ture i hele verden. I juni er der valgt et nyt ide, hvor Kongegaarden håber at vi kan give unge kunstnere fra 18 år og op til 30 år mulighed for at vise deres værker.

Kongegaarden har allerede nu valgt en ung kunstner, Elias Bruus 23 årg fra Odense, der trods sin unge alder og sin atodidakte viden viser kunst af høj kvalitet. Elias har i foråret bl.a. udstillet i Ridehallen i Aarhus. Han havde 12  værker med og kun 3 med hjem.

I juli træder vi ind i et erindringsflash fra kunstnerne Hammerhøjs værker, når Peter Eicher viser sine værker med lysleg igennem døre og vinduer. August går over i den grafiske verden, når Charlotte Binau`s værker får os til at føle hår i munden eller stigende mundvand, ved hendes værker med ”Stille Poesi.”

Tegneren Charlotte Troldahl viser os et univers i grå toner i september, når hun viser nye værker skabt på papir med blyanter og stifter. Charlotte har tidligere udstillet sine tegninger i Kongegaarden, hvor hun har boet som legatbeboer.

Når oktober mørket er blevet en del af vor hverdag, vil Kongegaardens indre være oplyst, med den kendte glaskunstner Branka Lugonja fra Hejningen ved Slagelse, som viser nyskabte glasværker. Kunstnerens unikke værker vil være sammeflettet lys og glas. En stor oplevelse venter.

December og Kongegaarden lokaler fyldes med ”Decemberbodens” flotte kunsthåndværks ting.

Som noget nyt arbejdes der her i maj på at færdiggøre en kunstbutik med unika kunst, som man ellers skal længere vækr for at skaffe. Vi glæder os til at åbne butikken.