Nyhed fra Kongegaarden Marts 2019

”Regionalt center for kunst og musik” i Korsør har tradition for at afholde ikke mindre end 11 udstillinger hvert år.

Det gælder også i år, forskellen er bare, at det er Kongegaarden selv, der kuraterer udstillingerne og står for dem.

Udstillingerne er blevet udvalgt siden januar i år, så der har været travhed og er rettet henvendelse til mange kunstnere, før huset var tilfredse med det samlede udstillingsvalg.

I løbet af året kan der opleves forskellige kunstarter, der alle vil blive præsenteret på de smukke vægge og gulvet i husets stueplan.

Der er fundet kunstnere som Anne Berit Brogaard, der arbejder med natur fra bl.a. Fyn, videre til den internationale fotograf og billekunstner Stephen Freiheit, kurator på Anexet som viser værker fra hans ture i hele verden. I juni er der valgt et nyt ide, hvor Kongegaarden giver unge kunstnere fra 18 år og op til 30 år mulighed for at få valgt deres værker til udstillingen, den såkaldte sommerudstilling.

De unge indbydes fra akademier, andre højere læreanstalter og til kunsthøjskoler. Efter indsendelsen af værkforslag fra de unge gennemgås de af kurator Stephen Freheit, tegneren Charlotte Troldahl og lederen i Kongegaarden. Kongegaarden har allerede nu valgt en ung kunstner, Elias Bruus 23 årg fra Odense, der trods sin unge alder og sin atodidakte viden viser kunst af høj kvalitet. Elias har i foråret bl.a. udstillet i Ridehallen i Aarhus. Han havde 12  værker med og kun 3 med hjem.

I juli træder vi ind i et erindringsflash fra kunstnerne Hammerhøjs værker, når Peter Eicher viser sine værker med lysleg igennem døre og vinduer. August går over i den grafiske verden, når Charlotte Binau`s værker får os til at føle hår i munden eller stigende mundvand, ved hendes værker med ”Stille Poesi.”

Tegneren Charlotte Troldahl viser os et univers i grå toner i september, når hun viser nye værker skabt på papir med blyanter og stifter. Charlotte har tidligere udstillet sine tegninger i Kongegaarden, hvor hun har boet som legatbeboer.

Når oktober mørket er blevet en del af vor hverdag, vil Kongegaardens indre være oplyst, når den kendte glaskunstner Branka Lugonja fra Hejningen ved Slagelse viser nyskabte glasværker.Kunstnerens unikke værker vil være sammeflettet lys og glas. En stor oplevelse venter.

I november regner Kongegaarden med at vise ”Harald Isenstein`s kvinder igennem 70 år”. I Isenstein Samlingen arbedjes der pt på vandrer udstillinger ud af huset, så flere kan opleve den unikke kunstners værker.

December og Kongegaarden lokaler fyldes med ”Decemberbodens” flotte kunsthåndværks ting.