Kongegaarden er et “Regionalt Center for kunst og musik”. Kongegaarden ligger centralt i den gamle del af Korsør by, på Vestsjælland i Slagelse Kommune.
Året rundt præsenteres der kunst og musik i husets smukke rum. Huset er på tre etager – og øverst ligger den smukke koncertsal, hvor der kan være 90 publikummer. Rummet har en fantastisk akustik. Se eventuelt mere om koncerter under arrangementer.

 

Foruden rum til kunst, musik og andre aktiviteter, har Kongegaarden også to legatboliger. Her kan professionelle musikere, eller kunstnere bo fra ½ år til 1 år. Studerende på sidste år fra kunstakademiet, eller fra musikkonservatoriet kan også komme i betragtning til boligerne. Se mere om boligerne – og ansøgning – under ‘Kongegaardsfonden’ her på siden.

 

Kongegaardens kunstudstillinger, koncerter og andre aktiviteter har alle et professionelt og højt niveau som mål. Sammen med kunsten og musikken er også selve huset et besøg værd – både som bygning og på grund af husets historie. Kongegaarden går tilbage til 1761, hvor den blev bygget af Rasmus Langeland, som ‘Store Værtshusgaard’ for adelen og de kongelige, der skulle over Storebælt. Navnet Kongegaarden er kommet til senere.