Når man i 1761 kom kørende eller ridende til Korsør ad landevejen fra Slagelse og Skælskør, fik man tidligt øje på en ny, stor og meget smuk bygning, bygget med manzardtag og i en stil, der kaldes borgerlig barok.

Man ved ikke, hvornår bygningen har fået navnet “Kongegården”, men bygherren var en af Korsørs mest flittige borgere, Rasmus Langeland. “Kongegården” var kun ét af de store foretagender, som han beskæftigede sig med. Han fremstillede snaps, fangede sæler ved Island, havde sit eget skibsværft og meget mere.

Rasmus Langelands idé med at bygge “Kongegården” var at indrette et værtshus og hotel for borgere og adelsmænd med mange penge. Når de på grund af dårligt vejr eller manglende vind ikke kunne komme over Storebælt måtte gøre ophold i Korsør. Så manglede de et godt sted at bo. For nok havde Korsør mange værtshuse og herberger, men et hotel, der kunne tilfredsstille de mere kræsne, det havde byen ikke.

Alt dette er nu historie, men stadig har vi “Kongegården”, en af Korsørs smukkeste bygninger, og det skal Rasmus Langeland have Korsørs tak for.